Så här tvättar du strumpor

Strumpor exponeras för mycket smuts och det är helt naturligt då vi går omkring på smutsiga och dammiga golv. Det är allt från regnslask och diverse smuts som utsätter strumporna för missfärgningar eller fläckar. Det finns även många skor som färgar av sig och du undrar säkert hur många grader du behöver tvätta strumporna i?

Tvätta strumporna i 60 grader om du vill

Många hävdar att man aldrig behöver tvätta sina strumpor i över 30 grader om man använder tvättmedel och extra fläckborttagare men med Strumpsnodden kan du självklart både tvätta och torktumla dina strumpor. Tvätta strumporna i 60 grader om du vill eller testa på 40 grader.

Påstående: ”Jag tvättar alltid mina strumpor och underkläder i 60 grader eftersom det dödar bakterierna”

FAKTA. Många tvättar strumpor och underkläder i 60 grader eftersom vi lärt oss detta då vi växt upp och även i hemkunskapen då det är runt 60 grader som bakterierna dör. Men enligt många tillverkare av underkläder och strumpor är det onödigt att tvätta över 30-40 grader.

I sjukhus och tvätterier så tvättar man strumpor och underkläder i 70 grader eller varmare för att döda bakterier så 60 grader räcker inte för att få bort alla. Strumptillverkarna menar även att 40 grader räcker och om du har färglada strumpor som du vill ska hålla lite längre stumpor bör du vända ut och in på strumporna. Färglada strumpor mår även bäst av att självtorka genom att du hänger dem på en lina och detta kan du självklart göra med Strumpsnodden. Strumpsnodden fungerar både för torktumling och självtorkning.

Mysteriet om den försvunna strumpan

Har du efterlysta strumpor så är du inte ensam. Ibland känns det som att tvättmaskinen äter strumpor. Risken för detta fenomen minskar betydligt med Strumpsnodden för då behöver tvättmaskinen äta upp ett helt par och detta tycker inte tvättmaskinerna om har vi hört. Tvättmaskiner går endast på jakt efter de ensamma små strumporna som ser mumsiga ut. När stumporna är ett par vågar inte tvättmaskinen och för den delen inte heller torktumlaren äta upp strumporna. Av denna anledning är det även praktiskt med Strumpsnodden.

Med Strumpsnodden slipper du uppätna strumpor och du behöver inte heller sortera dina strumpor.

Som slutsats på detta vinner du på att tvätta miljövänligt och med vår produkt spar du både på humör och tålamod då du slipper sortera dina strumpor.